IMG_9602

IMG_2178

Processed with VSCOcam with hb2 preset

IMG_9455

IMG_2192

IMG_9511

IMG_9518

IMG_9522

IMG_2194

IMG_9542

IMG_9545

IMG_9546

IMG_9547

IMG_9548

IMG_9559x

IMG_9579

IMG_9578

IMG_9567

IMG_9563

IMG_9583

IMG_9587

Processed with VSCOcam with s2 preset

IMG_9594

IMG_9596

IMG_9599

IMG_9508

IMG_9621

IMG_9623

IMG_9633x

image

September, 6th 2014

こんにちは!Konnichiwa!

Today we spent most of our time in Harajuku and Omitesando (one area). Harajuku is a big area with many small streets. There are super cool clothes shops and Harajuku Takeshita street is like the “teen street / lollipop street”. There are so many cute, girly, crazy things to buy also there are many of these “manga people”/cosplay peeps. It’s really nice to look at them. It’s like a carnival haha. We went shopping and eat a lot of snacks like Takoyaki Balls, Skewers and ice cream. I’m really in love with all these snacks.
Also we ate Japanese Crêpe. It’s really sweet with different flavors and ice cream. I ate banana with chocolate ice-cream and cream (I’m never gonna lose weight dude).
In the afternoon we headed back to the hotel to enjoy it. We got a room upgrade from Park Deluxe to Park Suite. It was wonderful!!! 100m2 like an apartment. This hotel was for sure a perfect choice. The service was super and the equipment of the hotel was too good. If you guys are someday in Tokyo you have to stay at this hotel, I really recommend it to you!
Something that I really love about japan is that the people here are all so super friendly, kind, helpful and always talk in a polite and respectful manner. And even when there are a lot of people on the street or in the subway, it is never loud. SILENT. It’s kind of weird though haha. That’s completely the opposite of Vietnam.
Our last dinner in Tokyo was one of my best meals in my life. We ate chicken Tarioki Yakitori, but it was fine dining and it was amazing! I think we had about 8 courses but all small and all really special. The sauce, the tofu and even the meat of the chicken was so yummy. Thinking about it now while I am writing about it, I am getting hungry!
This trip to Tokyo was so good that I won’t forget about it and I really love Japanese people as well as their culture and foods.

_____________________________________________________________________________

Ngày 6/9/2014

こんにちは!Konnichiwa!

Hôm nay chúng mình đã dành phần lớn thời gian để đi tới khu Harajuku và Omitesando. Harajuku là một khu vực lớn với rất nhiều con phố nhỏ. Ở đây có siêu nhiều cửa hàng quần áo rất cool trong khi đường Harajuku Takeshita thì như là khu phố teen/”phố kẹo ngọt” vậy. Có rất nhiều món đồ nữ tính, dễ thương hoặc điên rồ một cách thú vị để mua. Ngoài ra còn có rất nhiều người cosplay. Nhìn ngắm họ thiệt là vui mắt lắm, cứ như là một lễ hội hóa trang vậy, hahaha!! Tụi mình đã đi mua sắm và ăn rất nhiều món ăn vặt như viên Takoyaki, xiên nướng và kem. Ôi mình bị yêu đồ ăn vặt ở đây quá! À chúng mình còn được ăn bánh crepe kiểu Nhật. Nó rất ngọt và ngon có rất nhiều hương vị khác nhau ăn kèm với kem. Mình ăn vị chuối với kem và kem tươi (ôi mẹ ơi mình chắc là sẽ không bao giờ giảm cân nổi!!!). Đên chiều thì tụi mình trở về khách sạn để nghỉ ngơi hưởng thụ. Bọn mình được upgrade từ phòng Park Deluxe lên phòng Park Suite. Ôi mẹ ơi là nó tuyệt vời làm sao!!!! 100m2 như là một căn hộ riêng vậy!!! Đây chính là lý do tại sao Park Hyatt là sự lựa chọn hoàn hảo cho chuyến đi này!! Dịch vụ thì tuyệt vời trên cả tuyệt vời còn trang thiết bị của khách sạn thì rất chi là xịn! Có một điều mà mình rất thích ở Nhật Bản đó là người dân ở đây siêuuuu thân thiện, tốt bụng, hay giúp đỡ người khác và luôn nói năng rất lịch sự. Ngay cả khi ở những nơi đông người như tàu điện ngầm hay trên phố đông đúc, cũng không bao giờ thấy ồn ào. RẤT IM ẮNG! Điều này hoàn toàn trái ngược hẳn so với Việt Nam mình! Nhưng mà im ắng thế cũng hơi kỳ lạ thế nào ý.
Bữa tối cuối cùng ở Tokyo là bữa ăn ngon nhất trong đời mình! Tụi mình đã đi ăn gà Tarioki Yakitori, nhưng mà không phải gà bình thường đâu mà là ăn kiểu hạng sang và nó thật là tuyệt vời! Mình nhớ là hình như có khoảng 8 món được phục vụ, món nào cũng nhỏ nhưng tất cả đều rất đặc biệt! Nước sốt này, đậu phụ này, và nhất là thịt gà, ngon lắm lắm lắm cơ!!! Bây giờ ngay trong khi đang viết những dòng này và mô tả về món đó, mình thấy… đói! Mà cái hàng đó lại ngay gần khách sạn mình nữa chứ “…”.
Chuyến đi này tới Tokyo quả là tuyệt hảo! Mình sẽ không bao giờ quên được. Mình rất yêu con người, văn hóa và đặc biệt là đồ ăn Nhật Bản!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*