Amalfi and Positano

Welcome to Amalfi and Positano!

I spotted this location a year ago on Instagram because all Influencers I love already visited this place – tons of beautiful pictures of Amalfi and Positano were posted on Instagram and Pinterest. So this was the place on top of my to-do list.

And so I am here with my boyfriend, checking out one of the most hyped places in the world – Positano!
Dramatic, deluxe and more than a little dashing, Positano is the Amalfi Coast’s front-cover splash, with vertiginous houses tumbling down to the sea in a cascade of sun-bleached peach, pink and terracotta. No less photo-worthy are its steep streets and steps, flanked by wisteria-draped hotels, yummy restaurants and fashionable retailers. This is the perfect description for this place.

Amalfi and Positano is paradise

Due to high season, all hotels and actually everything at this place was super expensive. That’s why we booked a Hotel at Amalfi, which is one hour away from the crowded Positano with the car. The hotel we stayed was cute, cosy and with a touch of home vibe- called Hotel La Pergola
During our stay, Positano was really packed with a lot of tourists, so we actually enjoyed our time more at Amalfi. It’s also beautiful, less packed and more chill.

What kind of pictures are a Must at Positano?

A picture on the boat with Positano at the background and a picture from any Balcony to see the beautiful scenery.  I love this place so so so much! This place really feels like a fairytale coming true.

Amalfi and Positano

Amalfi and Positano

Amalfi and Positano

So, if you really wanna see everything, having enough time to explore, eat and for taking photos, I would recommend you to stay for a week.

How to move from Amalfi to Positano?

We stayed for 4 days and it was definitely not enough to see everything  and to do all activities.
Another thing I wanna tell you is, please do not waste your time and ask at Positano harbour for a boat to rent. It is super expensive and the prices are for sure not reasonable. We asked at our hotel and we got a little instagram-able boat for 150€/4hours while at Positano they told us 500€/4hours.

Boats Amalfi  is the company for the rental and we are recommending this to  you. Not only is the price reasonable but the owner is also super funny, friendly and helpful too. The boat trip from Amalfi to Positano also takes around 1,5hours including photo session time haha. But if you easily get seasick, maybe the little boat is not the best option for you. Personally, I still enjoyed it on the boat and we had super fun, especially my boyfriend enjoyed it so much to drive this boat.

Good and authentic Italian food you can probably spot everywhere! So, don’t worry about what to eat, you will find for sure some yummy restaurants.
If you want to see more about our trip to Positano and Amalfi please check out our Vlog on youtube!

Amalfi and Positano

Amalfi and Positano

Amalfi and Positano

Amalfi and Positano

Amalfi and Positano

Amalfi and Positano

Amalfi and Positano

Chào mừng các bạn đã đến Amalfi and Positano!

Nhi đã phát hiện ra địa điểm này một năm trước trên Instagram. Bởi vì tất cả những Influencers mà tôi yêu thích đã ghé thăm nơi này. Và đã hàng nghìn hình ảnh đẹp của Amalfi and Positano đã được đăng trên Instagram và Pinterest. Vì vậy, đây là vị trí ưu tiên hàng đầu trong danh sách việc cần làm của Nhi.

Nhi và Huy cùng khám phá một trong những nơi được cho rằng đẹp nhất trên thế giới – Positano!

Kịch tính, sang trọng và một chút rạng ngời. Positano là địa điểm nổi bật ở phía trước Amalfi Coast, với những ngôi nhà lộn xộn đổ xuống biển.  Với một thác đảo, màu hồng và đất nung. Không kém phần thú vị để chụp ảnh là những con đường và bậc thang dốc đứng, hai bên là những khách sạn rủ rê, nhà hàng ngon và các nhà bán lẻ thời trang. Đây thực sự là một nơi hoàn hảo.

Amalfi and Positano là thiên đường

Do mùa cao điểm, tất cả  khách sạn và thực sự mọi thứ ở nơi này đều rất đắt đỏ. Đó là lý do tại sao Nhi và Huy đặt một khách sạn tại Amalfi, cách Positano đông đúc với xe hơi một giờ. Khách sạn Nhi và Huy ở rất dễ thương, ấm cúng và mang hơi hướng gia đình – được gọi là Hotel La Pergola.

Trong thời gian lưu trú của chúng tôi, Positano thực sự có rất nhiều khách du lịch, vì vậy chúng tôi thực sự thích thời gian ở Amalfi hơn.

Những loại hình ảnh nào phải có tại Positano?

Một hình ảnh trên thuyền với Positano ở phía sau và một hình ảnh từ bất kỳ Ban công để xem phong cảnh đẹp. Nhi yêu nơi này rất nhiều. Nơi này thực sự cảm thấy như một câu chuyện cổ tích sắp trở thành sự thật. Vì vậy, nếu bạn thực sự muốn nhìn thấy mọi thứ, có đủ thời gian để khám phá, ăn uống và chụp ảnh. Nhi khuyên bạn nên ở lại trong một tuần. Vì Nhi và Huy ở lại 4 ngày và chắc chắn không đủ để trải nghiệm mọi thứ.

Cách di chuyển từ  Amalfi đến Positano?

Một điều khác Nhi muốn nói với bạn là  đừng lãng phí thời gian của mình. Ở bến cảng Positano cho thuyền để thuê nhưng giá của nó siêu đắt và giá chắc chắn không hợp lý. Nhi và Huy đã hỏi tại khách sạn của chúng mình đang ở. May mắn  họ đã giúp chúng tôi có một chiếc thuyền nhỏ  với giá 150 € / 4 giờ.  Trong khi tại Positano, họ nói với chúng tôi 500 € / 4 giờ. Thuyền Amalfi là công ty cho thuê, Nhi và Huy đề xuất điều này cho bạn.

Không chỉ giá cả hợp lý mà chủ sở hữu cũng siêu hài hước, thân thiện. Chuyến đi thuyền từ Amalfi đến Positano cũng mất khoảng 1,5 giờ bao gồm cả thời gian chụp ảnh haha. Nhưng nếu bạn là người dễ bị say sóng, có lẽ chiếc thuyền nhỏ không phải là lựa chọn tốt nhất. Cá nhân Nhân vẫn thích nó trên thuyền và chúng tôi đã rất vui vẻ. Đặc biệt là anh Huy rất thích lái chiếc thuyền này. Món ăn Ý ngon và chính thống mà bạn có thể nhận thấy ở khắp mọi nơi! Vì vậy, đừng lo lắng về món ăn, bạn sẽ tìm thấy chắc chắn một số nhà hàng ngon. Nếu bạn muốn xem thêm về chuyến đi của Nhi và Huy đến Positano và Amalfi, vui lòng xem Vlog của Nhi trên youtube!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*